14.09.2024
Bez glutena, kremasta i ukusna: Torta Slavice Rokvić oduševila domaćice, evo i recepta
Ako savršena žena postoji, onda je supruga pokojnog Marinka Rokvića najbliža tom idealu. Objave na njenom Instagramu prepune su saveta upućenih ...
03.05.2023
10:00
Supa Milice Milše oduševila je Žarka
Milica Milša i Žarko Jokanović u braku su više od dve decenije i važe za jedan od najskladnijih parova unutar srpskih umetničkih krugova. Koliko se dobro poznaju svedoče i odgovori koje su njih dvoje davali tokom jedne igrice u emisiji „Amidži šou”.Naime, dok je njen suprug držao slušalice na ušima, Milica je otkrila da Žarko obožava supu po njenom porodičnom receptu.
– Voli kad napravim pileću supu s knedlama, na način na koji je pravila moja mama – rekla je Milica, a nakon što je on dobio pitanje koje ga jelo njegove supruge najviše obraduje, odgovor je bio isti.
– Volim njene supice, obožavam ih! Ja bih plivao u tim supama i jeo ih ceo dan. Božanstvene supice s knedlama, to je spektakl – priznao je Žarko.
View this post on Instagram
Tom prilikom slavna glumica je otkrila i da su u pitanju knedlice koje je „patentirala“ njena mama Leposava, a porodični recept vam prenosimo u celosti.
Sastojci za supu:
pileće meso (može i goveđe sa koskom)
šargarepa
celer
jedan krompir
peršun
crni luk – bar dve, tri glavice (bilo bi idealno malo ga propržiti na ringli, klasičnoj ako to imate, tako što luk presečemo na pola, pa ga direktno stavimo na plotnu na par sekundi, s jedne i druge strane, pa tek onda ubaciti u supu da se kuva, to daje poseban šmek i miris)
Priprema:
Knedle se prave tako što brašno i jedno, dva jajeta (zavisi koliko veliku količinu supe pravite) dobro umutite viljuškom. Dobićete gustu smesu, kojoj potom polako dodajete ulje i mešate viljuškom sve dok ta smesa ne postane vazdušastija i glatkija.
Zatim u smesu dodajte kašičicu supe i mešajte, pa pospite malo soli i mrvicu šećera i sve dobro umutite viljuškom ili kašičicom. Zatim zahvatate kao knedlice i u ključajuću supu (koja se pre kuvala i kuvala) ubacujete knedlice, mešajte varjačom da ne padnu na dno i – kroz dva, tri minuta kuvanja je gotovo. Kod knedlica je bitno da smesa ne bude ni mnogo gusta ni mnogo retka da se ne bi napravili takozvani dronjci.
SLIKE: Gaja
14.09.2024
Ako savršena žena postoji, onda je supruga pokojnog Marinka Rokvića najbliža tom idealu. Objave na njenom Instagramu prepune su saveta upućenih ...
09.09.2024
Tokom učešća u rijaliti programu ”Zadruga” Ermina Pašović osvojila je srca publike. Osim što se odlično snalazi pred kamerama, dobro joj ide i u ku...
06.09.2024
Bivša rijaliti učesnica i supruga Marka Miljkovića, Luna Đogani, obradovala je fanove receptom za čuveni kolač sa višnjama kome niko ne može da odo...
04.09.2024
Salata od krastavca, koju u nebrojeno varijanti priprema mladi influenser Logan, nije samo još jedan sezonski recept. Ova salata od krastavca je...
29.08.2024
Ledeno nebo je kolač koji osvaja svojim mekanim biskvitom i bogatom kremastom teksturom. Ova poslastica se priprema jednostavno i od dostupnih s...